Bloesem fotoshoot voor vrouwelijke ondernemers

Fotoverslag van een portret shoot met onderneemster Robin + tips voor de leukste bloesemfoto’s

bloesem fotoshoot vrouw

Een aantal weken terug toen de bloesembomen bijna in volle bloei waren kreeg ik op een donderdag het idee om een bloesem fotoshoot met een vrouwelijke ondernemer te houden. De bloesembomen zijn maar een korte periode erg mooi dus het was regelmatig kijken of ze er al klaar voor waren. Al snel had ik contact met Robin (eigenaresse van Jouw online Marketeer) die al langer deze wens had. Ik heb Robin al eerder op de foto mogen zetten voor een portret shoot dus een hele eer dat ik dat nog een keer mag doen.

Het best bewaarde geheim van Rotterdam

De locatie voor deze fotoshoot heb ik 1.5 jaar geleden ontdekt. In het noorden van Rotterdam is een verborgen parkje waar zeker 15 grote bomen staan. En het leuke is, deze bomen bloeien net even later dan de eerste bloesems. Daardoor ben ik nooit te laat om deze parels op de foto te zetten.

Zo ben ik om de paar dagen op mijn fiets gestapt om te gaan kijken naar het perfecte moment voor een fotoshoot. Het park is ook heerlijk rustig zodat er geen ongewenste mensen of dieren op de foto komen. Ik ga natuurlijk de locatie niet verklappen in deze blog want dan moet ik volgend jaar mijn spot met andere fotografen delen!

Bloesemshoot vrouwelijke ondernemer

Wat trek je aan tijdens een bloesem fotoshoot?

Het is erg belangrijk om tijdens een bloesem fotoshoot goed rekening te houden met je kleding. Bloesems zijn van zichzelf erg druk en daarom is het verstandig om rustige kleding aan te trekken. Hierdoor springt het model er goed uit op de foto. Om het beste uit mijn foto’s te halen is het heel mooi als de kleding afstemt op mijn fotografie stijl. Dit zijn zachte en lichte tinten. Harde kleuren kunnen afleidend zijn op de foto of zelfs vloeken. Mooie kleuren hiervoor zijn wit, zacht blauw en de juiste tint roze. De kleur zacht groen wat Robin aan heeft tijdens deze portret shoot vormt ook een mooi geheel. Ik help je natuurlijk bij de voorbereiding van de shoot, zodat we het beste resultaat krijgen. Hoe dit werkt kan je lezen op mijn fotoshoots pagina.

Bloesem fotoshoot

Uitdagingen tijdens het fotograferen

Tussen bloesems fotograferen vergt enige creativiteit en lenigheid. Over het algemeen hangen de mooie trossen net te hoog om helemaal omringd te zijn. Ik had 2 trappen mee waarvan 1 een oude schilderstrap, die een echte toevoeging op te foto kan zijn. Gelukkig heb ik lange armen want zo kan ik een tak tussen mijn lens en Robin plaatsen waardoor er mooie scherpte-diepte ontstaat. Een andere uitdaging zijn de omgevingsfactoren van de locatie. We zijn om 08:30 uur begonnen met fotografen omdat het toen lekker rustig was en de zon het ideale licht gaf. Fotografie betekent in het Grieks ‘schrijven met licht’ dus je begrijpt dat dit één van de belangrijkste facetten tijdens een fotoshoot is.

Hoe gebruik je bloesems foto’s voor je bedrijf?

Ben jij een vrouwelijke ondernemer? Bij zakelijke fotografie denk je niet gelijk aan een bloesem fotoshoot. Toch kan dit heel goed werken voor je onderneming! Juist omdat mensen hier niet als eerste aan denken val JIJ op tussen de massa! Foto’s met bloesems zijn opvallend en sprekend, dit is precies wat je wilt bereiken op een social media feed toch?

Het moet wel enigszins bij je bedrijf en jouw als persoon passen. Werk je bijvoorbeeld als coach en voer je al wandelend gesprekken met klanten, of werk je in de lifestyle branche zoals stylist dan is dit goed toe te passen. Kleding en props kunnen je helpen om de juiste sfeer neer te zetten. Tijdens deze shoot heb ik gebruik gemaakt van roze bloemen maar wit kan natuurlijk ook. 

Heel erg leuk! Ik wilde vorig jaar al zulke foto’s maar zelf doe je dat toch minder snel

Let’s meet!

Is een bloesemshoot nou niks voor jou maar heb je interesse om een portretshoot te laten maken voor jouw bedrijf? Het pakket vind je via deze pagina of stuur een berichtje. We bespreken wat je wensen zijn, waar je tegenaan loopt en of ik je daarbij kan helpen. Ik kijk er naar uit om je te spreken!

Winkelwagen
Je winkelwagen is leeg